Ik blijf me verbazen over het aantal mensen dat ik zie of spreek en denkt dat hardlopen/cardio de manier is om vet te verbranden. Vaak zie ik bijvoorbeeld in de sportschool zelfs dat er lang cardio wordt gedaan en daarna nog even snel wat kracht oefeningen. Zo zonde, je geeft je lichaam geen uitdaging en prikkel om te veranderen. Je gaat zeker vet verbranden met cardio, alleen dat is van tijdelijke aard, eet je ook nog niet genoeg ga je hier zeker last van krijgen.  Je gaat je slapper en energieloos voelen, hongerig en dus wellicht de schade inhalen en dan ben je weer terug bij af. Sowieso bijvoorbeeld bij veel hardlopen verbrandt je uiteindelijk ook je spieren en die ben je echt nodig. Juist voor vrouwen (en zeker ook voor mannen) na 35 jaar is het een must om aan krachttraining te doen, dit voorkomt het ontstaan van osteoporose, een aandoening waarbij de botten brozer worden.

Kracht training biedt nog veel meer mogelijkheden, daar kom ik zeker nog op terug in een volgende blog. Je valt af, mits voeding on point is natuurlijk. Het laat niet alleen vet verbranden tijdens training maar ook gedurende de dagen erna, waarom, hoe meer spieren hoe meer vetverbranding tijdens rust, dit heeft o.a. te maken met verandering van je hormoonprofiel. Verder tijdens herstel na je training verbrandt het lichaam ook calorieën en spieren zijn in tegenstelling tot vet, actief weefsel en actief weefsel verbrandt ook vet wanneer het rust. Ook geeft kracht training je lichaam een mooie shape zonder dat het al te gespierd hoeft te worden. Uiteraard blijf lekker hardlopen maar ga ook je kracht opbouwen. Ben je nog niet overtuigd? Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek en hopelijk zie je daarna echt alle voordelen in!